Instalarea plăci vinilice

Instalarea podelelor de vinil nu necesită abilități speciale. Cu toate acestea, există câteva trucuri de luat în considerare.

În primul rând, după livrarea plăcii de vinil, aceasta trebuie eliberată de materialul de ambalare și lăsată pliată în grămezi îngrijite timp de cel puțin o zi în camera în care va fi așezată. Acest lucru este necesar pentru adaptarea materialului. Temperatura nu trebuie să fie mai mică de 15 C, în mod optim, de la 20 la 24 C.

Dacă intenționați să instalați dale pe "podeaua caldă", trebuie să opriți încălzirea cu cel puțin trei zile înainte de începerea lucrării. Va fi posibil să porniți încălzirea nu mai devreme de 5 zile de la încheierea lucrului.

Înainte de a începe lucrul de instalare a plăcilor, este necesară pregătirea corectă a suprafeței de lucru:
  • Suprafața podelei trebuie curățată complet de murdărie și particule de praf.
  • Pentru o mai bună aderență, tratamentul cu grund este permis.
  • Înainte de lipirea plăcilor de vinil, uscați bine suprafața podelei. Dacă nu se face acest lucru, se poate forma condens sub placă, ceea ce poate submina baza adezivă.
  • Dacă este posibil să nivelați podeaua, merită să o faceți, deoarece placa de vinil este flexibilă, iar toate denivelările vor fi clar vizibile pe ea după terminarea instalării.

Instrumentele de care aveți nevoie la instalarea plăcilor este foarte simplu. Este vorba despre un creion, bandă de măsurat și o riglă pentru a măsura dimensiunea necesară a tăiatului de placă de la capătul rândului, un cuțit pentru tăierea materialului, o rolă pentru a fixa dale.

Placa de vinil este așezată în rânduri uniforme, la fel de strâns lipite unele de altele. Decalarea din rânduri ar trebui să aibă o treime sau jumătate din lungimea plăcii. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că trebuie să existe o distanță de până la 5 mm de la extrema plăcii la perete. Dacă instalarea este făcută de un începător, are sens să conturați întreaga podea în conformitate cu așezarea plăcilor prevăzute. Acest lucru vă va permite să vedeți clar cât va fi necesar să tăiați plăcile în jurul marginilor camerei și cum va arăta rezultatul general.

În showroom MATERIAL MD o să Vă ajutăm să alegeti pardoseli de calitate superioara și la un pret rezonabil.
Наверх