• Scândura pentru terasa (decking)

  Descriere:

  Scindura pentru terasa (decking)

  Deckingul compozit este un exemplu interesant de simbioză a două materiale - lemn și polimeri. Componența din lemn vă permite să oferiți produselor un aspect minunat, iar polimerul le oferă rezistența necesară și rezistența la umiditate. Cu cât este mai mare procentul de umplutură organică, cu atât placa compozită seamănă mai mult cu cea naturală.
  Scîndura de terasă sau deckingul, fabricate folosind această tehnologie, au concurat rapid cu cele din lemn natural. Motivul este nu doar un preț mai democratic, ci și o durabilitate extraordinară a materialului. Apoi, termenul "de terasă" nu înseamnă că poate fi folosit exclusiv pentru instalarea la terase de exterior.

  Sczndura de terasă este un material foarte popular și căutat, care este utilizat pe scară largă pentru construirea și finisarea teraselor și foișoarelor, amenajarea teraselor în jurul piscinelor și iazurilor și instalarea căilor de grădină.

  Caracteristici:

  • Compozitul polimeric nu arde, nu se teme de mucegai, insecte și rozătoare, radiații ultraviolete, schimbări de temperatură - și, prin urmare, nu sunt supuse nici unei deformări, în afară de dilatarile termice a materialelor la care sunt supuse toate materialele .Podelele compozite sunt bune și vă permit să montați podeaua o dată - și nu vă mai faceți griji în legătură cu nimic.
  • Placa poate fi goală și plină. Prezența golurilor vă permite să reduceți greutatea materialului și să le utilizați ca canale pentru cablu pentru iluminarea terasei. Dar o astfel de placă nu este la fel de puternică ca cea plină, deci pasul la montarea suporturilor sub podea, în acest caz, scade. Placa compozită cu goluri este perfectătă pentru uz casnic. Sczndurile pline sau solide, care sunt clasificate ca produse comerciale, sunt capabile să suporte sarcini considerabile. Prin urmare, acestea sunt utilizate deseori în locuri unde traficul de persoane este intens  și, eventual, chiar unde trec vehicule ușoare: trotuare, parcări și sosiri. Terasa cu o suprastructură sub forma unui foișor sau a unui pavilion închis cu mobilier, este, de asemenea, de dorit să se îmbrace cu o placă solidă.  
  • O altă diferență între terase este că poate fi proiectată pentru a crea o sutură sau o acoperire fără rosturi. În primul caz, plăcile sunt montate cu un spațiu liber, care este asigurat de o fixare ascunsă - cleme. Elementele de acoperire fără rosturi, prin analogie cu o căptușeală, sunt montate la capătul scîndurii, pe sistem canelat. La teaca sunt fixate în mod tradițional: șuruburi de auto-înțepare în partea finală a plăcii. Acest lucru simplifică asamblarea pardoselii de sinestătător, iar din cauza lipsei de cleme reduce semnificativ costul construcției - și acesta este un plus. Pe de altă parte, absența lacunelor contribuie la stagnarea apei de ploaie pe suprafața terasei, iar aceasta este o minus.

  Așadar, pentru construcția terasei in afară de scîndură o sa mai aveți nevoie de următoarele:

  Suporturile portante sau de susținere:

  1. Alegerea uneia dintre aceste opțiuni depinde de structura terasei. Dacă pe terenul dvs. este deja un nivel dens de pietre sau o zonă betonată, pentru instalare carcasului se folosesc suporturi reglabile și laguri de suport.
  2. Pe un teren slab sub o terasă este necesară ridicarea fundației. În acest caz, este recomandabil să se acorde prioritate pilelor de șurub și a lagurilor portante.

  Clame sau clipse pentru montare:

  1. Clamele sunt elemente de fixare metalice, cu care este fixată terasă pe substructură. Ele oferă un mic decalaj între placi - nu mai mult de 3 mm.
  2. Clipsele din plastic sau metal sunt de asemenea utilizate pentru a fixa placa la decalaj, dar vă permite să faceți un spațiu de până la 6 mm. În medie, consumul de elemente de fixare pe pardoseală de 1m/2 este de 20-23 bucăți.

  Montarea terasei nu necesită aptitudini speciale, dar, totuși, nu toată lumea are timp să o asambleze pe cont propriu. Compania Excons Grup poate efectua toate lucrările necesare. Folosim numai echipamente profesionale și asigurăm executarea de înaltă calitate. Înainte de a începe montarea terasei, trebuie să aveți grijă de fundația fortificată în prealabil, care poate suporta sarcini de lungă durată. Ele pot deveni, dale din beton vechi, plăci rupte sau cărămizi, pietre de pavaj, podele din lemn, astfel,nu este necesară suprafață să fie netedă - doar ai grija doar la aceea ca placa să se potrivească  perfect pe ea. Cel mai important factor atunci când se montează baza pentru o terasă  este  panta de aproximativ 1%, în direcția dinspre clădire sau de-a lungul profilului. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că umiditatea, într-un fel sau altul care se prelinge pe scînduri, liber alunecă în jos.

  Scindura de terasa — este un material excelent pentru construirea spatiilor deschise și a teraselor. 

  În showroom MATERIAL MD o să Vă ajutăm să alegeti schindura din polimer pentru terase de calitate superioara și la un pret rezonabil.

  Produse similare:

Наверх